Brigata Tifosi voorlopig afwezig

Op 31 augustus gaat er een nieuw voetbalseizoen van start. Thuis tegen FC Den Bosch wordt er afgetrapt voor een nu al memorabel seizoen 2020/2021. Dat het niet echt memorabel wordt in de positieve zin van het woord moge duidelijk zijn. Met de intrede van COVID-19 deed ook het zogenoemde ‘nieuwe normaal’ haar intrede. De gevolgen daarvan hebben we in de maatschappij al enkele maanden mogen ondervinden.

Sinds enkele weken is ook duidelijk wat de gevolgen zijn voor ons als voetbalsupporters en de praktische uitvoering daarvan. Het “nieuwe normaal” biedt ons geen enkele mogelijkheid om De Graafschap te kunnen steunen op de manier waarop wij dit al ruim 16 jaar doen; geen biertje vooraf in ons honk, niet zij aan zij op ons vak, geen vocale ondersteuning en vol passie en emotie juichen bij een doelpunt of overwinning. Daarom hebben wij besloten niet als groep of als individu aanwezig te zijn bij de thuiswedstrijden op De Vijverberg en staan daarmee onze plekken af aan medesupporters die wel graag het balletje zien rollen vanaf de tribunes. We zullen als Brigata Tifosi constant blijven bekijken wanneer en hoe we weer van toegevoegde waarde kunnen zijn op de tribunes en zodra dit weer kan, zijn wij er uiteraard weer bij!

Onze fysieke afwezigheid betekent als vanzelfsprekend niet dat onze steun er niet zal zijn dit seizoen. We blijven de club supporten en zullen binnen de mogelijkheden de wedstrijden als groep volgen om nog enige vorm van wedstrijdbeleving te kunnen behouden. Zoals gezegd blijven we kijken naar de ontwikkelingen en hopen we dat deze ongein zo snel mogelijk weer uit de wereld is. Wij willen uiteraard niets liever dan op de échte normale manier het vak op en samen het hele land door voor ons aller De Graafschap.

Brigata Tifosi

afwezigcoronaklein