Brigata Tifosi terug gestuurd in Venlo!

Gister stond de uitwedstrijd tegen VVV op het programma. Om 18.00 uur werd er vol goede moed met 26 man vertrokken uit Doetinchem. Maar net als je denkt alles gehad te hebben komt er weer een nieuw negatief hoofdstuk bij.

Door de autoriteiten was wederom een (misplaatste) verplichte autocombi opgelegd. Na Helmond en Den Bosch moesten de kaarten dus voor de derde keer dit seizoen omgewisseld worden bij een tankstation langs de snelweg. Zoals altijd werd voor vertrek de website van de Graafschap geraadpleegd om te kijken waar en hoe laat dit precies moest gebeuren. Helaas konden we geen informatie vinden omdat de De Graafschap zo slim geweest is om de informatie rondom het omwisselen van haar website te halen. Na een kleine tussenstop bij Heteren, daar waar we elke week mensen moeten oppikken, werd de reis hervat. Er werd besloten, gezien het verleden, om bij tankstation de Wuust te stoppen om de kaarten om te wisselen. Toen we om 19.23 uur bij tankstation de Wuust aankwamen was er niemand meer te bekennen. Achteraf bleek dat we slechts 8 minuten te laat bij het omwisselpunt waren. Er werd besloten door te rijden naar het stadion. Na vele wegafzettingen en omleidingen bereikten we 19.55 uur het uitvak. Wat we daar aantroffen was een regelrechte schande! We werden opgewacht en ingesloten door zo’n 50/60 man politie. Daarnaast werden alle namen genoteerd en ons verteld dat we teruggestuurd zouden worden naar Doetinchem. Na een flinke discussie en een¬† spugende politie in burger kon de terugreis beginnen. We werden begeleid door maar liefst 10 volle politiebussen die met zwaailichten ons door rode stoplichten loodsten. Daarbij kwamen we erachter dat de flitspalen in Venlo ook prefect werken (wie gaat dit betalen?)

Achteraf werd ons door mensen van de club verweten dat we niet gebeld hebben. In onze ogen is het anders. Stewards, veiligheidsmensen en die verschrikkelijk politie Doetinchem weten, na 10 jaar, dat wij er altijd zijn en dat wij in dit geval dus nog moesten komen. Alle namen zijn bij deze mensen bekend doordat iedereen van te voren een omwisselbiljet aangeschaft heeft. Ze wisten dus dat er nog 26 man onderweg waren. Daarnaast had een goede veiligheidsco√∂rdinator, die opkomt voor zijn supporters, bij het uitvak gestaan om op z’n minst ons verhaal aan te horen. Helaas was de veiligheidsco√∂rdinator nergens te bekennen en moesten we het doen met matennaaiers van de politie Doetinchem (Met name het misselijke mannetje ‘Baardewijk’) die de politie Venlo in ons bijzijn vertelde dat onze groep ‘ALTIJD te laat is‘ bij het omwisselen. En dan te bedenken dat er 2 weken terug nog een gesprek heeft plaatsgevonden tussen iemand van de BT en een agent n.a.v. de wedstrijd tegen Helmond Sport. ‘We moesten het samen doen’ aldus de agent! Dat hebben we gezien gister! Waren deze maatregelen ook getroffen als een vader met zijn zoon te laat was geweest bij het omwisselpunt?…Wij weten hier het antwoord wel op!

In onze ogen wordt een autocombi opgelegd om te voorkomen dat supporters vroegtijdig in de binnenstad van de thuisspelende ploeg, in dit geval Venlo, te vinden zijn. Dit was in ons geval absoluut niet aan de orde. Wanneer je met een groep van 26 man op een vrijdagavond gaat reizen wil je nog wel eens wat vertraging oplopen. Wat is nou 8 minuten in het verkeer? Daarnaast is het belachelijk dat de Graafschap alle benodigde info die supporters nodig hebben voor de wedstrijd al van haar website haalt. We hebben in al die jaren veelvuldig laten zien dat onze instelling is om gewoon om te wisselen. Ook dit seizoen waren we voorafgaand aan uitwedstrijden tegen Helmond en Den Bosch netjes op tijd op de omwisselplaats. Deze situatie had op een menselijke manier opgelost moeten worden. Supporters die slechts hun club willen steunen worden aangezien en behandeld als criminelen omdat ze 8 minuten te laat bij een omwisselplaats zijn! Dit moet maar eens afgelopen zijn!

Het zou de Graafschap sieren als ze de 26 supporters, die wederom de moeite namen naar Venlo af te reizen, de kosten van het kaartje en vervoer terug zouden betalen! Want op deze manier houden ze geen supporters bij uitwedstrijden meer over!

STOP DE CRIMINALISERING VAN SUPPORTERS!

Tussenstop Heteren:

Aangekomen bij het omwisselpunt:

Aankomst bij het uitvak:

Politiebegeleiding terugreis:

0-3 werd gevierd: