Brigata Tifosi: Blief van ONS gres af! …… Update: Nieuwe foto’s!

DOETINCHEM – 200 vierkante meter gras op de parkeerplaats van de Vijverberg. Op die manier heeft Brigata Tifosi in de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 april geprotesteerd tegen de mogelijke komst van kunstgras in het heiligdom van de Superboeren.

Behalve met gras werd de parkeerplaats ook versierd met handgrasmaaiers, sproeiers, spandoeken, borden en kunstmest. ‘Ook al speelt heel Nederland op rubber, de Superboeren horen in de blubber’, zo laat het statement van Brigata Tifosi niets aan duidelijkheid te wensen over. Een groep supporters zorgde dat het gras en de bijbehorende attributen ’s nachts op het parkeerterrein kwamen te liggen.

Directeur Henk Bloemers van De Graafschap liet onlangs weten kunstgras een serieuze optie te vinden, gezien de deplorabele staat van de grasmat. Onacceptabel, zegt Brigata Tifosi. ‘Een club die zich Superboeren noemt maar nog geen grasmat kan bijhouden, moet zich kapot schamen. Laat De Graafschap de clubcultuur maar bewaken in plaats van te vernietigen. Gezien de ontwikkelingen dit seizoen op en naast het veld, is dat hard nodig. De Graafschap hoort te spelen op een echt veld, niet op plastic rommel.’

Supporters van De Graafschap kunnen donderdagavond ook een petitie tekenen tegen kunstgras op de Vijverberg.

Foto’s
Hieronder enkele foto’s van de actie:

Voor een uitgebreid fotoverslag klik hier