Actie: Graafschapsupporters pas tribune op na 19.54 minuten

Supporters van De Graafschap voeren in de thuiswedstrijd tegen FC Oss van aanstaande vrijdag opnieuw actie. Ze zullen pas na 19 minuten en 54 seconden naar de tribune gaan.

De actie is uitvloeisel van een bijeenkomst van DGRevolutie in zaal Masselink, waar woensdagavond 400 mensen op afkwamen. Van jong tot oud, uit alle vakken en geledingen. Deze mensen maken zich zeer grote zorgen over de club. Die vervreemdt zich in rap tempo van de trouwe achterban. Dat gaat verder dan een bal binnen- of buitenkantpaal. De supporters constateren eensgezind dat het unieke karakter van de club op het spel staat. In plaats van een volksclub te zijn als bindende factor in de Achterhoek, jaagt de club trouwe, kritische fans tegen zich in het harnas. Treurig dieptepunt is de aankondiging van de club om sfeervak 31 te sluiten. De manier waarop dit gegaan is zegt alles over de incompetentie van de organisatie. We zijn van mening dat, als begin van een grote schoonmaak in de club, voorzitter Clemence Ross en commissaris belast met voetbalzaken George de Jong het veld moeten ruimen. Dat lieten we al horen tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta.

Supporters zullen zich verzamelen in de supporterskantine en de eerste 19 minuten en 54 seconden van de wedstrijd tegen Oss niet meemaken. Met dit tijdstip verwijzen we naar het oprichtingsjaar van de club. Daarna zal uiteraard het team gesteund worden, zoals we dat altijd doen. De actie zal uiteraard compleet geweldloos zijn. Als supporters niet willen meewerken, zullen we ze ook niet belemmeren. Het is voor trouwe supporters geen pretje om 20 minuten voetbal van je club te missen. Maar dit is pure noodzaak. Je club kwijtraken is nog veel erger. De beleidsmakers moeten doorkrijgen dat we het echt niet meer pikken. Deze club moet weer het bolwerk worden waar de Achterhoek trots op is.

We willen onze club terug.