De Graafschap herpakt zich tegen Excelsior

Vandaag is het aan ons om de bezoekers uit Kralingen te laten zien dat we beschikken over een stevige dosis veerkracht. Ranglijsttechnisch gezien belooft het een zware avond te worden. Excelsior bezet voorafgaande aan de match de tweede plaats waar wij op plek 9 vertoeven.

De Spinnekop heeft zich voorbereid op een avond waar de stembanden flink aan het werk worden gezet. Vanaf het begin vormt men wederom één blok achter Hidde en worden de manschappen richting de Groenendaaltribune geschreeuwd. Wat keer op keer nog maar niet tot een numeriek overwicht lijdt. Het gebrek aan een échte nummer 9 lijkt ons de laatste weken parten te gaan spelen. Wederom wordt kans op kans om zeep geholpen en dus gaan we met 0-0 de rust in.

Als Jasper van Heertum, begin 2de helft, zijn inzet via een Rotterdams been achter de doelman van Excelsior ziet belanden barst de Vijverberg uit z’n voegen. Dat Excelsior vrijwel direct de 1-1 op het scoreboard weet te zetten doet niets af aan de gedrevenheid en de werklust zowel binnen als buiten de lijnen. Na tweederde wedstrijd is het Konings die de Graafschap, na een fout van de Kralingers, naar een 2-1 voorsprong stift. Om dat vervolgens uitgebreid te vieren met een uitzinnige Spinside. Robbemond brengt vervolgens de gemiddelde leeftijd vakkundig omlaag door wat jongens uit de jeugd en eigen regio in het veld te brengen. Een fraaie ontwikkeling waar we meer dan tevreden over kunnen zijn. Elmo Lieftink tekent vanavond voor het slotakkoord. Met een geweldige vrije trap beslist hij de wedstrijd en pakt de Graafschap de een belangrijke overwinning. Niet veel later loopt de spelersgroep een meer dan verdiende ereronde en neemt gewillig plaats in de bufferzone tussen het veld en de tribune om zich uitgebreid toe te laten zingen door een meer dan tevreden SpinSide.

Volgende week staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan zal jong Utrecht de reis naar Doetinchem maken. Tot vrijdag!

Klik hier voor het hele fotoverslag

_DSC0147 kopiëren

_DSC0010 kopiëren