16 jaar Brigata Tifosi bekroond met klinkende zege

Wat was ie lekker. De overwinning in Breda afgelopen maandag. Zij het met hangen en wurgen, maar wie maalt daar nou nog om? De driepunter in Breda leverde niet alleen een hogere notering op de ranglijst op, maar deed er ook voor zorgen dat eindelijk met het uit-syndroom afgerekend werd. Met genoeg zelfvertrouwen kan er vanavond dus aangetreden worden tegen hekkensluiter FC Dordrecht. Met het gegeven dat FC Dordrecht de enige ploeg is die in de afgelopen 10 jaar al haar wedstrijden wist te winnen op De Vijverberg mag er vanavond van onderschatting geen sprake zijn. Eén ding is echter zeker; onze support zal onafhankelijk van de tegenstander weer net zo luid zijn als in het uitvak van Breda.

Ook vandaag wordt er weer vroeg verzameld. Naast dat er geproost kan worden op het weekend, zal er vanavond vooral geproost worden op alweer 16 jaar Brigata Tifosi! Genoeg reden dus voor de jongens op het veld om een stapje harder te zetten en er een mooie avond van te maken. Het is uiteindelijk Hamdaoui die het startsein geeft door in de 23e minuut de 9.000 supporters op De Vijverberg op de banken te krijgen. Als hij nog geen tien minuten later ook zijn tweede van de avond er aan toevoegt lijkt Dordt ‘angstgegner’ af. Maar we hebben al genoeg rare capriolen meegemaakt de laatste jaren. Als Van de Pavert in de 64e minuut een rode kaart pakt en Dordt daarbij een penalty cadeau doet hoor je De Vijverberg collectief denken: ‘Het zal toch niet.’ Jurjus is tot zover bezig aan een prima seizoen en bewijst dat enkele tellen later nogmaar weer eens. Hij keert de inzet en opent daarmee gelijk het slotoffensief. In het daaropvolgende kwartier tijd wordt de score uitgebouwd naar 5-0.

De overwinning wordt gevierd in het hok waar ook enkele spelers zich bijvoegen. Niet omdat ze op een lijstje staan, maar uit persoonlijke interesse. Een prima ontwikkeling als je het ons vraagt! Aankomende week staat de eerste bekerronde van dit seizoen weer voor de deur en om er voor te zorgen dat dat niet direct de laatste is verwachten we dinsdagavond in het Gelredome van iedereen weer 100% inzet. Tot dan.

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0217 kopiëren

_DSC0050 kopiëren

_DSC0169 kopiëren