15-jarig jubileum bekroond met klinkende zege

Maandenlang is er toegeleefd naar 27 oktober 2018. Deze avond moet de kers op de taart worden van een nu al geweldige week. Misschien wel de kers op de taart van een periode van drie maanden. Want zo lang werd er gewerkt aan het doek dat vanavond getoond zal worden in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Dinsdag werd er bij de IJsselkade al stilgestaan bij het exact 15-jarig bestaan van de Brigata Tifosi, wat op vrijdag uitgebreid werd gevierd in Cafe Bubbels. Het enige wat nog ontbreekt is de verzilvering in de vorm van 3 punten voor duizenden manuren.

Menigeen draagt de alcoholdamp van die avond ervoor nog met zich mee wanneer Cafe Bubbels op de wedstrijddag vol stroomt. Ondanks het drankgelach van die avond ervoor wordt er vandaag eens met beleid nageborreld. Dit omdat de focus er voor de volle honderd procent bij moet zijn. Inmiddels hebben een mannetje of 70 zich verzameld en wordt er ruim voor de aftrap via het gemeentehuis koers gezet naar De Vijverberg. Uiteraard samen met een delegatie Duisburg en Palermo die de nacht in Doetinchem met ons hebben doorgebracht.

In het honk worden de puntjes vervolgens op de I gezet om vanavond niets aan het toeval over te laten. Op een uur voor aanvangstijd staat iedereen in positie en om precies 19:37 wordt het ruim 3300m2 tellende megadoek voor de Spinnenkop, Roodbergen en Groenendaal gehesen. Het doek waar talloze ploegendiensten inzitten, wordt onder begeleiding van een 15-jarig jubileum tune getoond. De geluidsfragmenten nemen ons 15 jaar mee terug in de tijd en zo beleeft een volle Vijverberg onder andere de promoties en degradaties die we de afgelopen jaren veelvuldig hebben meegemaakt. Met het kippenvel nog op de armen betreden de spelers enkele minuten later de grasmat. Achter de Roodbergentribune worden enkele flinke potten vuurwerk ontstoken wat de actie de finishing touch geeft dat het verdiend . We hebben ons wederom laten gelden en nu is het aan de jongens op het veld om zich 90 minuten het snot voor de ogen te werken.

Kort na de aftrap gaan de gedachtes even terug naar 2 november 2013. Bij het 10-jarige jubileum was het destijds FC Eindhoven dat na een kwartier al roet in het eten gooide door met 0-2 een voorsprong te nemen in het eerste kwartier. De Graafschap heeft het zwaar in de openingsfase en een doelpunt van de Rotterdamse formatie kan bijna niet uitblijven. Als van Mieghem in de 25e minuut de 1-0 aantekent ontploft de Vijverberg en voelen we dat dít wel eens onze avond kan worden! De stand wordt nog wel teruggebracht tot 1-1, wat ook de ruststand zal zijn. Maar gedragen door de support wordt in de 25 minuten na rust boerengehakt gemaakt van Excelsior. Uiteindelijk wordt het 4-1 en wordt er uitgebreid feest gevierd op het vak. Niet alleen Youssef en Jordi voegen zich op de tribune, maar de gehele selectie neemt plaats op de eerste rij. Een mooi voorbeeld van ‘samen alles geven voor de club!’.

Dat de overwinning wordt gevierd in het honk moge duidelijk zijn! In de afgelopen dagen hebben we verschillende cadeaus in ontvangst mogen nemen. Hier willen we iedereen nogmaals enorm voor bedanken. Als we de lijn en mentaliteit van vanavond toch eens gezamenlijk door kunnen zetten, dan kunnen we samen van de Vijverberg weer een onneembare vesting maken. Maar voordat we over enkele weken PSV-thuis weer zullen treffen, moet er in Alkmaar nog een resultaat worden behaald! Ook dat doen we weer samen, dus: tot in Alkmaar!

De foto’s van de thuiswedstrijd tegen Excelsior zijn toegevoegd in ons fotoboek

uitsnedepanorama

_DSC0992

_DSC0364