15 jaar Brigata Tifosi in stijl gevierd

Eerder deze week werd in de nacht van dinsdag op woensdag de jubileumweek ingeluid door klokslag 00:00 uur de IJsselkade in lichterlaaie te zetten. Op vrijdagavond wordt daar een uitgebreid vervolg aan gegeven. Stamkroeg Bubbels is voor deze avond de vanzelfsprekende locatie om met zowel de groep als de genodigden het 15-jarige bestaan te vieren.

Voordat er gedronken en gevierd kan worden moet er natuurlijk een goede bodem gelegd worden. Op de Veentjes wordt er massaal verzameld bij Antalya waar er voor ruim 50 man eten is georganiseerd. We doen ons, samen met de jongens van Palermo en Duisburg die de weg richting Doetinchem weer hebben weten te vinden, rijkelijk tegoed aan de broodjes döner, shoarma en pizza’s. Als de klok zich dan langzaam richting aanvangstijd van het feest begeeft, wordt er koers gezet richting de kroeg. Om 21:00 openen de deuren en daarmee ook de tap die vanavond niet meer dichtgedraaid hoeft te worden. Langzaam maar zeker voegen ook delegaties van de Oldies, SV, Didam, enkele spelers en medesupporters zich bij het geheel en niets staat een onvergetelijke avond dan nog in de weg. Zanger Bob Visser, uitgebreid geassisteerd door een volle kroeg, heeft de eer om het feest officieel te openen. Niet veel later stroomt de kroeg leeg om vervolgens bezit te nemen van de Grutstraat. Na een uitgebreide vuurwerkshow verandert de Grutstraat in een roodgloeiende vuurzee door de ruim 100 fakkels wie ontstoken worden. Zo wordt Doetinchem wederom onmiskenbaar herinnerd aan het 15-jarige bestaan van Brigata Tifosi!

Na de korte onderbreking wordt het feest moeiteloos voortgezet onder leiding van DJ Dymonic die Bubbels op mag warmen voor de hoofdact van vanavond. Een internationale naam die tussen optredens in Parijs en Frankfurt ook Doetinchem ook nog even meepakt. De Italiaanse hardcore DJ Anime is het toetje voor zowel de ogen als de trommelvliezen en geeft het feest uiteindelijke die extra dimensie wie de avond de boeken in zal laten gaan als onvergetelijk!

De foto’s van het jubileumfeest zijn toegevoegd in ons fotoboek

_DSC0434

_DSC0630